Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékvezetői továbbképzés

2012.01.05
 
 
 
Játékvezetői továbbképzés
 
Drasztikusan nő a levezetendő mérkőzések száma
   
 


A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idén is fejtágító továbbképzést tartanak a futsal játékvezetők részére a téli szünetben. A hétvégén Török Károly vezetésével szabálymódosításokról és a nemzetközi játékvezetés itthoni aktualizálásáról tartanak előadásokat Kovács Gábor, és Farkas Balázs FIFA játékvezetőink.

A továbbképzés helyszíne az MLSZ Kánai úti székháza lesz.
Időpont: január 8, vasárnap délelőtt 9:00.

A Játékvezetői Bizottság ezúton invitálja a csapatok vezetőit, edzőit a részvételre, és a közös eszmecserére, együttgondolkodásra.

Érdekességképpen megmutatjuk az alábbi grafikont, amely a Futsal mérkőzések számának a növekedését prezentálja az elmúlt három évben.2008/2009 évi bajnokság   361 mérkőzés
2009/2010 évi bajnokság   685 mérkőzés
2010/2011 évi bajnokság 1051 mérkőzés

A mérkőzésszámok csak az MLSZ által kiírt bajnokságok találkozóit jelentik, és természetesen nincsenek benne az általános iskolák, valamint középiskolák számára kiírt Diák olimpiák, és a főiskolák, egyetemek országos bajnokságának a mérkőzései sem.
Ezek a számok azt mutatják, hogy két év alatt 300 % - al emelkedett a mérkőzések száma, ami bizony komoly feladatot ró a futball-futsal mérkőzések elengedhetetlen hozzátartozóira, „kellékeikre" a játékvezetőkre is.