Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Strandfoci

Nemzeti Strandlabdarúgó Liga

527219_10150969277341906_1277072924_n.jpg

2012-ben is megrendezésre került az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga küzdelmei. Annyi változás történt, hogy idén első alkalommal rendeztek női, és utánpótlás bajnokságot is. Az elmúlt évekhez hasonlóan megyénket ismét képviselték játékvezetőink Szabó Imre, és Bozó István. Berta László az NBI-ben mint szakmai referens, és ellenőr működött, de az utánpótlás és a női bajnokságban mérkőzéseket is vezetett. Játékvezetőink közmegelégedésre működtek, amit bizonyít, hogy a végelszámolásnál, a rájátszásnál is kaptak feladatokat. Tagjai maradtak annak a szűk elitnek, akiknek a szuperdöntőn is jutott megmérettetés, illetve a siófoki Beach Arénában megrendezett barátságos válogatott mérkőzésen is működtek. Bozó István a 2012.08.04-én, szombaton megrendezett Magyarország - Hollandia mérkőzésen működött, amellyel megkoronázta egész éves teljesítményét. Szabó Imre már a pénteki napon vezette az egyik elődöntőt, Mészáros Istvánnal, majd este a Magyarország - Hollandia barátságos mérkőzésen működött. Szombaton pedig a nagydöntőn jutott neki szerep, hiszen Kömp Gyula - Szabó Imre és Bereczki Miklóssal vezette a döntőt, amelyet a Digi TV élőben közvetített.

2012.09.01-én Telkiben megrendezésre kerülő Labdarúgás napján még egy nemzetközi fellépés várt rájuk, hiszen ekkor játszották a Magyarország - Szlovákia mérkőzést, amelyet Mészáros István - Szabó Imre -Bozó István - Baghy Csaba négyes dirigált.

Gratulálunk teljesítményükhöz!

530173_432083816842034_503145810_n.jpg

  

A 2011-es évben is megrendezésre került a strandfoci bajnokság, idén új néven NSL - Nemzeti Strandlabdarúgó Liga - rendezték meg a profi bajnokságot, mellettte természetesen volt a már nagy hagyományokkal bíró Grand Prix is. Az előző évekhez képest a főbb változás volt, hogy Siófokon rendezték a bajnokságot, egy komoly arénában, amely nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas. Ezt bizonyítja, hogy 2011.07.14-én, és 16-án két mérkőzést is játszott válogatottunk Siófokon Svájc csapata ellen.

Külön érdemes megemlíteni, hogy az első mérkőzésen két játékvezetőnk is működött, Berta László és Szabó Imre, akik Mészáros István FIFA-játékvezetőnk oldalán dirigálták a mérkőzést. Itt érdemes elmondani, hogy Mészáros István a 2011-es évben ismét világbajnoki döntőt vezetett, GRATULÁLUNK!

Játékvezetőinknek idén is jutottak feladatok, végig működtek a bajnokságban, és rendhagyó módon a szuperdöntő bronzmeccsét, és döntőjét ebben az évben a DigiSport csatorna élőben közvetítte. A két zárómérkőzés közül az előzőn, a bronzmeccsen működtek a Siva-Mont Ugraiimre-Bonyhád BFC mérkőzésen, amelyen a hosszabítás után büntetőpárbajban győzött a Bonyhád BFC. A játékvezetők: Berta László - Szabó Imre - Herbály Péter (FIFA).

A döntő szintén szoros mérkőzést hozott, amelyet két heves megyei csapat játszott, a Gyöngyös és a Goldwin Pluss. Itt a rendes játékidőben szerezte meg a bajnoki címet a lőrinci iletékességű Goldwin Pluss győzött. Ezen a mérkőzésen a játékvezetők: Herbály Péter (FIFA) - Takács Zoltán - Baghy Csaba.

Itt tekinthető meg a két mérkőzés:

http://www.digisport.hu/video/5024

http://www.digisport.hu/video/5025

Gratulálunk játékvezetőinknek a működéshez! 
Tisztes magyar vereség Svájcban

Ismét helytállt a magyar strandlabdarúgó-válogatott a világ egyik legjobb csapatának számító Svájc ellen. A mieink a júliusi két szoros találkozó (egy hosszabbításos vereség és egy győzelem Siófokon) után ezúttal Liestalban, a helvét bajnoki döntő betétprogramjaként léptek homokra a házigazdák ellen, akik gyakorlatilag a legerősebb keretükkel vettük fel a harcot, vagyis a nyári összecsapásokhoz képest többek között Dejan Stankovicot is a soraikban tudhatták.

A meccs első harmada kiegyenlített játékot hozott és egyetlen gólt, melyet Nico szerzett. Az utolsó másodpercekben egyenlíthettünk volna, de Besenyei találatát – kívülről úgy tűnt, tévesen – nem adták meg.

A folytatásban is jól tartottuk magunkat, Fekete Viktor csapatkapitányhoz méltón irányította a csapatot, a különbség pedig nem nőtt a záró felvonás előtt.

Kapufaparádéval indult a harmadik játékrész, Fekete, majd Schirinzi is megrezegtette a lécet, majd Borszéki kidobása után Stankovic hibázott, Fekete ezt kihasználta és a hálóba lőtt. Bő öt perccel a befejezés előtt a szerb származású klasszis szó szerint begyötörte az újabb svájci gólt, amire már csak egy szép Ábel-ollózással tudtunk válaszolni, melyet viszont Valentin hatástalanított.

Barátságos mérkőzés, Liestal

Svájc – Magyarország 2-1 (1-0,0-0,1-1)

Gólszerzők: Nico (7.), Stankovic (31.), ill. Fekete V. (28.)

SVÁJC: Nico Jung,Valentin Jäggy (kapusok), Samuel Lutz, Kaspar Jäggy,Dominik Ziegler, Moritz Jäggy, Michael Rodrigues, Stephan Leu, Sandro Spaccarotella, Stephan Meier, Dejan Stankovic, Angelo Schirinzi, Philipp Borer (mezőnyjátékosok)
 
MAGYARORSZÁG: Borszéki Csaba, Tasselmájer Adrián (kapusok), Ughy Márk, Fekete Viktor, Berkes László, Ábel Péter, Besenyei Ferenc, Takács Renátó, Badalik Szabolcs, Jaksa Péter (mezőnyjátékosok)

  

Hatalmas meglepetéssel ért véget a ravennai strandlabdarúgó-világbajnokság: a korábban még dobogón sem végző Oroszország a döntőben, ahol Mészáros István volt a második számú játékvezető, elképesztően simán verte a rekordbajnok Brazíliát!

Az első harmad alapján még úgy tűnt, szoros meccset vív egymással a trónkövetelő és a tizenháromszoros (FIFA-vb-n négyszeres) aranyérmes. A második tizenkét percben viszont a szbornaja begyújtotta a rakétákat és állva hagyta ellenfelét. Sisin és Sajkov ezúttal is feltartóztathatatlan volt, Mihail Lihacsev együttese pedig már 9-3-ra (!) is vezetett...Az ember már-már sajnálta a tébláboló brazil játékosokat, döbbenetes volt a különbség a két gárda között. A végén, 12-5 után a végül mesterhatosig jutó Andre még kozmetikázott az eredményen, amely kifejezetten hízelgő lett a selecaóra nézve...Oroszország tehát története során először lett világbajnok, és a portugálok 2001-es, valamint a franciák 2005-ös sikere után mindössze harmadszor fordult elő, hogy nem Brazília állhatott fel a dobogó tetejére.

A bronzérmet a portugálok kaparintották meg, akik nagy csatában, 3-2-re verték a torna meglepetéscsapatát, Salvadort. A közép-amerikaiak, akik a csoportküzdelmek során még 11-2-re kikaptak a luzitánoktól, még vezettek is a találkozón, esélyesebb riválisuk csak a záró harmad elején, Belchior büntetőjéből tudta bebiztosítani győzelmét. Az ibériai játékosok vitrinjében lassan alig férnek el a bronzmedáliák, hiszen a legutóbbi két vb-n is harmadikként zártak, sőt 2003-ban és 2004-ben, a FIFA-éra előtt is.

 

FIFA Strandlabdarúgó-világbajnokság, Ravenna
Döntő

Oroszország – Brazília 12-8 (3-2,6-2,3-4)

Gólszerzők: Sisin (21.,31.,32.), Sajkov (2.,6.), Leonov (8.,25.), Jeremejev (13.,19.), Makarov (15.,20.), Betinho (öngól, 21.), ill. Andre (8.,11.,30.,33.,34.,35.), Betinho (17.), Sidney (22.)

Bronzmérkőzés

Portugália – Salvador 3-2 (1-1,1-1,1-0)

Gólszerzők: Madjer (6.,25.), Belchior (15.), ill. Alvarado (2.), Velasquez (19.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.